Kenevir seyreltme ve budama – ne zaman ve neden
Kenevir bitkisinin sağlığı iyi durumdayken yoğun ve gür büyür. Ancak sürgünlerin çokluğu her zaman iyi değildir. Bazen çok gür bitkilerin seyreltilmesi veya budanması gerekiyor. Kenevir budamasını neden nasıl ve ne zaman yapılması gerekiyor?
Güçlü HPS lamba sahipleri, alçak indirilmiş lambanın kelimenin tam anlamıyla vega’da bitkiyi yere çivilediğini fark etmişlerdir – ilk aşamalarda çalı yukarıya doğru değil genişlemesine doğru yetişiyor, internodlar kısa kalıyor ve büyük yapraklar birbirine sıkı sıkıya oluşuyor. Sonuç olarak bitki çok gür ve üretken gelişiyor ve eğer üstüne LST yöntemini uygular ve bitkiyi bükmeye başlar ya da SCRoG ızgarasını kullanırsanız, mucizeler tam da bu anda başlıyor – bitkiden 30 ila 40 farklı taç almak bu konumda oldukça basittir! Size gereken sadece istek ve uzun vejetasyon dönemi
Ancak her zaman verim ve verimlilik peşinde koşmak – iyi değildir. Açgözlülük bildiğiniz üzere henüz kimseye iyilik getirmedi. Bu nedenle çok gür çalılar birçok sürgünün ışık almamasına ve zayıf bir şekilde gelişmesine neden olur. Sonuç olarak bitki üstünde bir sürü sömek elde edersiniz, ancak birçoğu küçük ve tam olarak gelişmemiş olacaklardır. Kenevir bitkisi içte kalan küçük sömeklere güç harcarken, büyük çiçek salkımları oluşturamaz. Böyle durumların önüne geçmek için budama gerekir.
İÇERİK:
- 1 Kenevir bitkisine ne zaman budama gerekir?
- 2 Kenevir budaması nasıl yapılır?
- 3 Kenevir bitkisine budama ne zaman yapılmaz?
Kenevir bitkisine ne zaman budama gerekiyor
Prensip olarak seyreltme herhangi bir aşamada yapılabilir – hem vejetasyon hem de çiçeklenme aşamasında. Ana işaretlerden biri, eğer bitki kontrolden çıkmaya başlar ve çok fazla “kör” büyüme noktası oluşturmaya başlarsa, yani yaprakların ve daha güçlü sürgünlerin kalınlıklarının altında gizlenen çiçek salkımları varsa – hemen harekete geçmelisiniz.
Dış yetiştirme koşullarında seyreltme nadir gerekiyor – sınırsız alan ve kaynakların yanı sıra, daha büyük bir zaman dilimine sahip olan kenevir kendi başına idare edebilir. Kapalı yetiştirme koşullarında tüm bunlar yok.
Yoğun ve gür çalılar ıslah uzmanları tarafından verim şampiyonları olarak konumlandırılan melezlerle ayırt edilir. Genellikle bu tür çeşitlere sativa’dan yeni sürgünlerin büyüme gücü ve verimliliği gelir ve çalıların kısa internodları indica’dan gelir. Örnek olarak Critical Kush çeşidi verilebilir.
Bütün bunlarla birlikte seyreltme işlemlerini bitki vejetasyon dönemini bitirip, çiçeklenme dönemine girmesiyle yapılması daha mantıklıdır. Yani 12/12 aydınlatmaya geçtikten 15 – 20 gün sonra. Bu zamanda çalı artık oluşmuştur, sömeklerin çıkışında bir tahmin yapabilir ve artık ışığa doğru ilerlemeyecek sürgünleri açıkça görebilirsiniz. Sağlıklı ve güçlü bir bitkiye budama sadece fayda sağlayacaktır.
Kenevir budaması nasıl yapılmalı
Bir pruner veya kullanışlı makasla silahlanın ve aleti alkol gibi bir şeyle dezenfekte edin. Böylece bitkilerinizi mantar veya küf gibi enfeksiyonlarla hastalanma riskini azaltacaksınız.
Bitkiyi dikkatlice inceleyin ve bıçağın altına yatacak yerleri tespit edin. İlk katmanlara ayrıca dikkat edin – ana gövdeden uzaklaşan üvey çocuklar orada gizleniyor. Onları ilk etapta kesmelisiniz.
Bitkiyi dal be dal incelerken gölgeleme bölgesinde az gelişmiş sürgünlerden bitkiyi temizleyin. Sadece aşırıya kaçmayın! Sadece büyümek ve gelişmek için mukadder olmayan bağlantıları kesiniz. Işığa yolunu bulan veya bulmak üzere olan güçlü ve sağlam sürgünlere – dokunmayın. Bunlar daha gelişecekler.
Kenevir bitkisine budama ne zaman yapılmaz
Nadir istisnalar dışında otomatik çiçeklenen suşlara dokunmak her zaman akıllıca değildir. Kısa bir vejetasyon dönemi ile kural olarak her durumda az ya da çok solacak olan sadece büyüme noktalarının sayısını elde etmek için zamanları vardır. Bununla birlikte üvey çocuklar otomatikler’de de oluşur – kaldırılmaları gerekir.
Açık bir çalı yapısına sahip olan çalıların budanmasına gerek yoktur – bunlar uzun internodlara sahip sativa suşlardır ve kalın yapraklara sahip değiller. Bu tür bitkilerde ışık neredeyse tüm alanları aydınlatır ve gölgeleme olmaz.
Hasta bitkilere ve bazı nedenlerden dolayı yeşil kütle kazanamayanlara dokunmamak daha iyidir. Buna ek olarak büyümede duran çalıları budamayınız.
Bitkinin pasaportunda belirtilmişse budama yapmamak daha iyidir. Bazı çeşitler stresli müdahalelerden hermafrodizm belirtileri göstermeye başlıyor. Örneğin oldschool Orange Bud, onu budamamalısınız.